DE WIJNGAARD

STRATEGISCHE VOEDINGSBODEM


De zandleemgrond van het Montepertini-domein heeft een tros voordelen ten opzichte van een leem- of kleibodem: hij is lichter en dus makkelijker bewerkbaar, warmt sneller op, heeft een ideale waterhuishouding en houdt veel voedingsstoffen vast. Vandaar de keuze voor C3309-onderstammen. En de hoge beplantingsdichtheid. Die zorgt voor een optimaal belicht bladoppervlak. Hoe meer wijnstokken, hoe minder kans ze hebben om voedsel te vinden. Het resultaat: een laag rendement met hoge kwaliteit.


DE WIJNMAKERIJ EN VINIFICATIERUIMTE

AMBACHT EN JOIE DE VIVRE


Even verderop bouwen we aan de wijnmakerij met vinificatieruimte. In onze authentieke vierkantshoeve in Mopertingen. Hier verloren we ons hart. Meteen. Een coup de foudre. Omwille van de charme en rust, maar ook vanwege het potentieel. De plannen die al jaren in ons hoofd sluimerden, kregen hier groeikansen. Meer nog: deze plek gaf onze droom gestalte. En ons gezin een thuis. Hier maken we straks wijn en ontvangen we gelijkgestemden. Voor een cursus, proeverij of event. Maar vooral om samen voluit te genieten van het leven. Hieronder volgen op tijd en stond enkele sfeerbeelden van de werken.

NIEUWS & MEDIA

Een Belgische wijngaard met een knipoog naar Italië. Dat is Montepertini, de eerste commerciële wijngaard in Bilzen. Fabio Celli was als kind al gefascineerd door wijn. Nu gaat hij zijn eigen wijn maken.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL

WWW.HBVL.BE

Het Bilzerse stadsbestuur is maar wat blij met de Montepertini-wijngaard in hun rang(k)en. Onze ambitie? Van elke Bilzenaar een ‘terroirleeper’ maken! ;-) Volg ons verhaal ook op de webstek van Toerisme Bilzen.

In afwachting van de eerste wijn, kan je nu al proeven van onze events. Even gevarieerd als een chardonnaydruif, maar áltijd superleuk. Drie maal G is scheepsrecht: gastronomie, genieten en gezellig. Vergeet je zeker niet in te schrijven.

MEER WETEN?

Klik hier