DE WIJNGAARD

STRATEGISCHE VOEDINGSBODEM

De zandleemgrond van ons domein heeft een tros voordelen: hij is licht en dus makkelijk bewerkbaar, warmt snel op, heeft een ideale waterhuishouding en houdt veel voedingsstoffen vast. De witgrijze zandlaag met schelpresten op 4,5 meter diepte garandeert een kalkhoudende en mineraalrijke bodem. Het is de stille erfenis van de ondiepe subtropische binnenzee die deze regio miljoenen jaren geleden bedekte. De hoge beplantingsdichtheid laat de druivelaars extra hard werken om voedsel te vinden. Het resultaat: een laag rendement met hoge kwaliteit.

DE WIJNMAKERIJ EN VINIFICATIERUIMTE

AMBACHT EN JOIE DE VIVRE

Een authentieke vierkantshoeve in Mopertingen: hier verloren we ons hart. Meteen. Een coup de foudre. Omwille van de charme en rust, maar ook vanwege het potentieel. De plannen die al jaren in ons hoofd sluimerden, kregen hier groeikansen. Meer nog: deze plek gaf onze droom gestalte. En ons gezin een thuis. Hier maken we al onze wijnen en ontvangen we gelijkgestemden. Op het sfeervolle binnenplein en in de moderne degustatieruimte. Voor een cursus, proeverij of event. Of simpelweg om samen voluit te genieten van een lekker glas Montepertini.

NIEUWS & MEDIA

Allegro en Allegretto verwierven een plekje in de prestigieuze Gault&Millau Wine Guide Belgium 2023omwille van ‘hun uitstekende kwaliteit, complexiteit en unieke smaakprofielen’.

Het Bilzerse stadsbestuur is maar wat blij met de Montepertini-wijngaard in hun rang(k)en. Onze ambitie? Van elke Bilzenaar een ‘terroirleeper’ maken! ;-) Lees ons verhaal in stadsmagazine Dertien en volg ons ook op www.visitbilzen.be!

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL

IN DERTIEN

Fabio trakteert Ben Roelants op een picknick op de wijngaard bij Alden Biesen.

BEKIJK DE REPORTAGE OP WWW.TVL.BE

Een Belgische wijngaard met een knipoog naar Italië. Dat is Montepertini, de eerste commerciële wijngaard in Bilzen. Fabio Celli was als kind al gefascineerd door wijn. Nu gaat hij zijn eigen wijn maken.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL

OP WWW.HBVL.BE

Wijnboeren Laura Vanbael en Fabio Celli gaan samen met de stad Bilzen een belevingswijngaard uitbouwen nabij Alden Biesen.

LEES EN BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE VERSLAG

Op de plaats waar 400 jaar geleden de verdwenen zevende dreef vanuit het Apostelhuis passeerde, verrijst straks een stijlvolle hotspot voor fijnproevers en levensgenieters. De Zomerbar van Montepertini is een stukje pure ‘joie de vivre’ in Zuid-Limburg en een eerste voorsmaakje van de belevingswijngaard die hier de komende jaren verder vorm krijgt.