BELGISCHE TOPWIJNEN

ZUIDERS TEMPERAMENT

Onze liefde voor wijn ontstond uit ongebreidelde passie. Voor de natuur, de seizoenen, het zuiden en de mens achter het proces. De opstart in 2018 was het einde van een lange zoektocht. Naar onszelf, maar vooral naar een verhaal. Jaar na jaar kreeg dat meer vorm. Als een ruwe schets die overging in volle lijnen. Die nu ons leven omarmen. En ons de kans geven om te doen wat we zó graag doen: meeleven met de natuur.


Waar kan dat beter dan tegen het indrukwekkende decor van Alden Biesen? Chardonnay en Pinot Gris, Blanc en Noir: ze kregen allemaal een stekje in onze wijngaard. Omdat ze uitstekend passen bij ons terroir en het Belgische klimaat. Samen goed voor 15.000 stokken en straks ruim 20.000 flessen Montepertini-wijn. Samen één hechte ‘famiglia’, maar elk met een eigen opvallend karakter. Precies zoals wij dus. Ontkurk de flessen en proef ons verhaal.

ALLEGRO PINOT BLANC


Onze allereerste telg. Deze speelvogel is levendig, laat de rijke aroma’s uit het glas springen en heeft een heerlijk strakke mineraliteit, volle body en lange afdronk.  


Ideaal bij mosselen en asperges, maar ook goed combineerbaar met andere lichte maaltijden als vis, gevogelte, salades en quiches.

ALLEGRETTO PINOT BLANC BARRIQUE


Met zijn delicate fruitige neus komt hij eerst nog wat voorzichtig voor de dag. Maar de volfruitige en romige smaak bevestigen: dit is een bijzondere Pinot Blanc!


De rijping op oude wijnvaten uit de Bourgogne garandeert een subtiele houttoets. Proef manden vol volgroeide appels en perziken, aangevuld met een toefje verse boter. Een subliem en complex geheel dat perfect matcht met visgerechten, oesters en coquilles.


ANDANTE CHARDONNAY 


De heldere citroengele kleur is een voorbode van de subtiele smaaktonen van citrus. Maar deze Chardonnay heeft veel meer in zijn mars...


Peer- en ananastoetsen maken het fruitige aroma compleet en de volmondige en ronde smaak creëert een elegant evenwicht met delicate zuren. Het resultaat? Een rustige en uiterst betrouwbare metgezel voor bij starters, fruits de mer, visgerechten of fijne vleeswaren.

.

ADAGIO CHARDONNAY BARRIQUE


Deze sierlijke en geduldige wijn bewaart het evenwicht dankzij delicate aroma's van bloemen, citrustoetsen, kamille en munt met een vleugje geroosterde amandel en hazelnoot.


De elegantie, intens frisse smaak, zoute mineraliteit, fruitige romigheid en het typische cool climate karakter komen nóg beter tot hun recht bij een kaasplankje, zomerse aperitieven, zeevruchten en vederwild.

.

VIVACE PINOT NOIR ROSÉ


Zin in pink met wat pit? Deze zalmrozige Pinot Noir is levendig en expressief. Briljant bij de eerste aanblik en sappig fris vanaf de eerst slok. Het lichte aroma van aardbei en rijpe frambozen zet zich aanvankelijk verder in de smaaktonen, maar gaandeweg herken je ook accenten van kers en zelfs fruitsnoepjes.


Vivace gaat prima samen met verfijnde gerechten als carpaccio (tonijn of rundvlees), gerookte vis of kreeft. Ook ideaal in combinatie met zachte kaassoorten, lichte pasta’s en frisse salades.

BRUT

SYMFONIA


De blend van Chardonnay (70%) en Pinot Noir (30%) vormt een wonderlijke symfonie. Een compositie die alle zintuigen prikkelt. Met een mousse van tintelende bubbels, een schitterende goudgele kleur, aroma’s van perzik en appel en een hint van gist en toast. Fris, strak en fruitig van smaak met een gebalanceerde afdronk.


Dé perfecte gastvrouw bij het aperitief, lichte visgerechten, zeevruchten, oesters, coquilles en sushi.

BRUT INFERNO 


Is de aanzet van de Inferno met een toets van citrus en vers fruit nog voorzichtig openhartig en elegant, dan zet de zilte hint in combinatie met de fijne en volhardende pareling je bij de afdronk zeker in vuur en vlam.


Deze mooie goudgele bubbel van 100% pinot noir en aroma’s van rijp geel fruit, brioche en zoete kruiden is als aperitief de perfecte opwarmer, maar ontbindt zijn duivels pas echt bij zowel wit vlees als vette vis, zeevruchten, oesters, coquilles en sushi.


.

SAVE UP TO 70%

GEPROEFD EN GOEDGEKEURD

GAULT&MILLAU


Wist je dat twee van onze wijnen opgenomen werden in de Gault&Millau Wine Guide Belgium 2023? De prestigieuze gids erkent enkel Belgische wijnen van topniveau. Een ongelooflijke eer en een beloning voor onze toewijding en zin voor vakmanschap. De Allegro en Allegretto verwierven hun plekje omwille van ‘hun uitstekende kwaliteit, complexiteit en unieke smaakprofielen’.


Pluimen die we ook graag op jouw hoed steken. De waardering van onze klanten en steun van een trouwe schare supporters motiveren ons voortdurend om te blijven streven naar uitmuntendheid. Op naar nog meer mooie erkenningen in de toekomst!

BOB HASPENGOUWSE WIJN

 

De Europese Commissie kent de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) toe aan producten waarvan de productie, verwerking en bereiding plaatsvinden binnen een bepaald gebied en volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. Zo krijgen Franse wijnen het bekende AOP-label (Appellation d'origine Protégé), terwijl de Italianen spreken over DOC-wijnen (Denominazione di Origine Controllata).


Montepertini behaalde de appelatie BOB Haspengouwse wijn. Een label dat we maar al te graag in de verf zetten en waarmee we onze prachtige regio met trots vertegenwoordigen in Europa.