BELGISCHE TOPWIJNEN

ZUIDERS TEMPERAMENT


Onze liefde voor wijn ontstond uit ongebreidelde passie. Voor de natuur, de seizoenen,  het zuiden en de mens achter het proces. De opstart in 2018 was het einde van een lange zoektocht. Naar onszelf, maar vooral naar een verhaal. Jaar na jaar kreeg dat meer vorm. Als een ruwe schets die overging in volle lijnen. Die nu ons leven omarmen. En ons de kans geven om te doen wat we zó graag doen: meeleven met de natuur.


Waar kan dat beter dan tegen het indrukwekkende decor van Alden Biesen? Chardonnay en Pinot Gris, Blanc en Noir: ze kregen allemaal een stekje in onze wijngaard. Omdat ze uitstekend passen bij ons terroir en het Belgische klimaat. Samen goed voor 15.000 stokken en straks ruim 20.000 flessen Montepertini-wijn. Samen één hechte ‘famiglia’, maar elk met een eigen opvallend karakter. Precies zoals wij dus. Ontkurk de flessen en proef ons verhaal.

BOB Haspengouwse wijn


Montepertini behaalde de appelatie van "BOB Haspengouwse wijn" 

 

De Europese Commissie geeft de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) aan producten waarvan productie, verwerking en bereiding plaatsvinden binnen een bepaald gebied. Dit moet volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze.

 

Weetje: In Frankrijk staat deze bekend als AOP-wijnen (Appellation d'origine Protégé) en in Italië als DOC-wijnen (Denominazione di Origine Controllata)

 

We zijn dan ook super fier dat we onze prachtige regio mogen vertegenwoordigen op Europees gebied.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat twee van onze wijnen zijn vermeld in de Gault & Millau Wine Guide Belgium 2023. Deze prestigieuze gids erkent Belgische wijnen van hoge kwaliteit en we zijn trots om te zien dat onze wijnen hierbij horen.

 

Het vermelden van onze wijnen in deze gids bevestigt de toewijding en het vakmanschap waarmee we onze wijnen produceren.

De specifieke wijnen die in de Gault & Millau Wine Guide 2023 zijn vermeld, zijn de Allegro en Allegretto. Deze wijnen zijn gekozen vanwege hun uitstekende kwaliteit, complexiteit en unieke smaakprofielen.

 

We nodigen u van harte uit om onze bekroonde wijnen te proeven. Dank aan al onze gewaardeerde klanten en supporters voor hun voortdurende steun. We zullen blijven streven naar uitmuntendheid in de productie van onze wijnen en kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer erkenningen te ontvangen.

 

Proost op een succesvolle toekomst vol heerlijke wijnen!

ALLEGRETTO PINOT BLANC BARRIQUE

'IL FRATELLINO'


Met zijn delicate fruitige neus komt het kleine broertje van de Allegro eerst nog wat voorzichtig voor de dag. Maar de volfruitige en romige smaak bevestigen: dit is een bijzondere Pinot Blanc!


De rijping op oude wijnvaten uit de Bourgogne garandeert een subtiele houttoets. Proef manden vol volgroeide appels en perziken, aangevuld met een toefje verse boter. Een subliem en complex geheel dat perfect matcht met visgerechten, oesters en coquilles.


DOWNLOAD DE FICHE

MONTEPERTINI BRUT

SYMFONIA


'LA MAMMA'


De moederkloek van ons assortiment blendt Chardonnay (60%), Pinot Noir (30%) en Pinot Blanc (10%) tot een wonderlijke symfonie. Een compositie die zowat alle zintuigen prikkelt.

Met een mousse van tintelende bubbels, een schitterende goudgele kleur, aroma’s van perzik en appel en een hint van gist en toast. Fris, strak en fruitig van smaak met een gebalanceerde afdronk. Dit is dé perfecte gastvrouw bij het aperitief, lichte visgerechten, zeevruchten, oesters, coquilles en sushi.


DOWNLOAD DE FICHE

.

ALLEGRO PINOT BLANC

'IL NOSTRO PRIMO BAMBINO'


Onze allereerste telg. Deze speelvogel is levendig, laat de rijke aroma’s uit het glas springen en heeft een heerlijk strakke mineraliteit, volle body en lange afdronk.  


Ideaal bij mosselen en asperges, maar ook goed combineerbaar met andere lichte maaltijden als vis, gevogelte, salades en quiches.


DOWNLOAD DE FICHE

ADAGIO CHARDONNAY BARRIQUE


'LA SORELLA MAGGIORE'


De sierlijke en geduldige zus bewaart het evenwicht dankzij delicate aroma's van bloemen, citrustoetsen, kamille en munt met een vleugje geroosterde amandel en hazelnoot.


De elegantie, intens frisse smaak, zoute mineraliteit, fruitige romigheid en het typische cool climate karakter matcht perfect met een kaasplankje, zomerse aperitieven, zeevruchten en vederwild.


DOWNLOAD DE FICHE

.

GIN IN MEER?

Onze duurzame visie vertaalt zich in het ten volle benutten van alles wat de wijngaard voortbrengt. Dus ook de persresten van de druiven. Die bestaan uit pitten, schillen en resterend sap en zitten boordevol aroma’s. Kortom: de gedroomde basis voor een eigen gin. Squadron (Limited Edition) is een ambachtelijk gestookte en 100% lokale gin op basis van jeneverbes, citroen, basilicum, tijm en rozemarijn. Een smaakbom met een al even explosieve naamkeuze …


Op 12 mei 1940 vliegen 5 Fairey Battles van No.12 Squadron van de RAF uit om de ijzeren bruggen in Vroenhoven en Veldwezelt te vernietigen. Het vliegtuig van sergeant-piloot Fred Marland wordt neergehaald en stort te pletter in de talud van het Albertkanaal, ter hoogte van de huidige Heseputterstraat. Vlakbij de plaats waar vandaag één van onze wijngaarden ligt. Hier heerst nu de stilte. En genieten we van de ultieme vrijheid waar anderen voor vochten.  


DOWNLOAD DE FICHE


EEN FLES SQUADRON SOLDAAT MAKEN?
PLAATS JE BESTELLING VIA MAIL!